Official: Adelaide United move into new training centre

It’s official: Adelaide United have a new and permanent home after moving into their $700,000 training centre at Ridley Reserve in Elizabeth.

The Reds held their first training session on the new high-quality football pitches on Thursday, just five days before they take on Melbourne Victory in their FFA Cup quarter-final clash.

Adelaide United Chief Executive Officer, Michael Petrillo, said the club was delighted to have a permanent training centre to call home.

“Our focus is to win games and to do this you need high-quality training fields and recovery amenities for the players,” Petrillo told the club’s website.

“Having a brand new, dedicated training centre as our home base will provide stability for our players, coaches, and the entire football department and will help ensure we are getting the best game day edge possible.

“Everything in the centre is of a high standard, from the layout of the offices to the finishes in the rooms and the gym and we look forward to settling in and making this our new home.”

The pitches at the new facility are the same dimensions as the Reds home ground, Coopers Stadium.

City of Playford Mayor, Glenn Docherty, was equally enthusiastic about the impact of the move on the local community.

“Adelaide United is now the first national sporting team to be permanently based here in Playford,” Docherty said.

“We have a large football culture in Playford and having a high-profile club training here every week will be a great way to encourage and inspire all of our young and upcoming players.

“It will also help Adelaide United to build upon the relationship they already have with our local clubs and community through their training and development sessions.”

Ausco Modular South Australia Business Development Manager, Chris White, said the building design was tailored to the meet the needs of the club.

“Creating a sense of ownership of the new centre by the players was really important for us,” White said.

“We wanted to create a centre which could become a comfortable, long-term home, and this included customising as much of the spaces as possible, to ensure they are user-friendly, modern and reflect the look and feel of the club.” 

(Photo -